Unge: Vi glemmer kondomet

I Danmark er vi slemme til at glemme kondomet i sengen, og det er specielt de unge der bærer skylden for denne kedelige tendens.

At huske kondomet er et ansvar der bør deles af drengen og pigen – det kan der vist ikke være tvivl om. 19-årige Anne indrømmer, at hun selv er for dårlig til at huske kondomet.

– Jeg kunne aldrig finde på at foreslå fyren at droppe kondomet hvis han tager initiativ til at tage det på, men omvendt er jeg også for dårlig til at få det bragt på banen, siger hun.

Hun er udmærket klar over, at sex uden et kondom medfører risiko for både sygdomme og uønsket graviditet, så det er ikke uvidenhed der gør udslaget.

– Når først stemningen er romantisk, så glemmer jeg det desværre bare. Og jeg tænker måske i øjeblikket at det vil ødelægge den gode stemning, fordi det er besværligt at få på.

– Fremover vil jeg prøve altid at have en pakke kondomer liggende tæt ved sengen, så de er nemme at få fat i. Der er nok ikke andet at gøre, slutter Anne, som er blevet påvirket af diverse kampagner der har kørt i medierne.

Hvis du vil ind og købe kondomer online, så har vi skrevet en  guide til det her på siden: Hvilken kondombutik skal jeg vælge?

Vi har også skrevet om hvordan du sikrer dig at du får valgt den rigtige størrelse kondomer når du køber ind online – for nej, du har ikke mulighed for at prøve dem. 😉

Thomas Andreasen

Thomas Andreasen wrote 15 posts

Post navigation


Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>