For tidlig sædafgang – kommer du for hurtigt?

Mange mænd oplever, at de kommer for hurtigt under samlejet, til frustration for dem selv og deres partner. Dette er et meget velkendt problem som kan forekomme for alle, men som specielt rammer unge med en ny partner.

Jo yngre du er, jo kortere vil du helt naturligt kunne holde. Og samtidig er der en tendens til, at man i nye forhold er mere nervøs og anspændt, hvilket også er med til at forværre problemet. Her er det bedste du kan gøre sådan set at stoppe med at fokusere på det, men det kan i sagtens natur være nemmere sagt end gjort.

Der er skrevet en række guides på nettet til, hvad du kan gøre for at komme uden om problemer med for tidlig sædafgang.

Fx har NetDoktor.dk givet disse glimrende råd til at modvirke for tidlig sædafgang, og også en side som Sundhed.dk har skrevet nogle fornuftige ord om problemet.

Det svar du ofte vil møde er, at du skal prøve “start-stop-teknikken”, som ganske enkelt er en øvelse under onani, hvor du holder orgasmen tilbage. Hermed træner du dig selv op til at kunne styre din udløsning bedre, og dermed holde længere.

Den går i sin enkelthed ud på, at du onanerer lige indtil du er ved at komme, hvorefter du så stopper. Herefter starter du igen, og stopper når du er ved at komme. Denne øvelse gentager du så 6-8 gange, hvorefter du lader udløsningen komme som normalt.

Denne øvelse giver dig bedre kontrol over din orgasme, og kan dermed få dig til at forsinke udløsningen under samleje også. Du kan ganske enkelt styre din krop bedre, til fordel for både dig og din partner.Imod for tidlig sædafgang

Et andet bud er at bruge en speciel type kondomer som modvirker for tidlig sædafgang. De er tilsat en speciel creme, som gør, at penis bliver bedøvet en lille smule, således at du mister lidt følsomhed, for dermed at kunne holde længere.

Jeg er stødt på mange forskellige holdninger til disse kondomer, og derfor har jeg spurgt et par bekendte som har erfaringer med kondomerne, om hvad de synes om dem. Svarerne er anonyme efter ønske fra svargiverne selv.

“Min oplevelse med bedøvende kondomer er lidt blandet. Til min overraskelse virker de faktisk ganske godt i nogle tilfælde, men der er også andre gange, hvor jeg simpelthen ikke føler at det hjælper. Det kan for eksempel være når jeg er sammen med en ny partner, og hvis hun er en flot pige, så skal der ofte mere end et bedøvende kondom til at holde min udløsning tilbage.

Men det har helt sikkert også noget med nervøsitet at gøre. Dengang jeg havde en kæreste var problemet stort i starten, men det blev bedre eftersom vi lærte hinanden bedre at kende. Jeg vil anbefale folk at prøve bedøvende kondomer, og så se om det virker for dem. Det er vist forskelligt fra person til person hvorvidt det rent faktisk virker eller ej.”

Som du kan høre her, så er holdningen til de bedøvende kondomer lidt blandet. En anden bekendt havde følgende at sige om dem.

“Til at starte med tænkte jeg at det ikke kunne have den store betydning, men det viste sig, at det rent faktisk hjalp på mine problemer i en periode. Så jeg vil da anbefale andre med samme problemer at prøve dem også. Nu bruger jeg dem ikke selv længere da jeg er sammen med en fast partner, som jeg er tryg ved, og derfor kommer jeg ikke nær så hurtigt.”

Thomas Andreasen

Thomas Andreasen wrote 15 posts

Post navigation


Comments

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>